Hantverkarevenemanget på Wohls Gård gav inspiration

28.06.2019 14:14

Kategori: Kultur

Vädret som blev soligt lockade i torsdags besökare i stora skaror till evenemanget Korjaa & Renovera 2019 på Wohls Gård.

De som kokade rödmylla var de första som fäste uppmärksamhet då de kom till stallets gård. De hade redan tidigt på eftermiddagen börjat röra om grytan så att de på kvällen kunde lägga den färdiga målarfärgen på burk. Sedan skulle man skynda sig till guidningsturen i örtagården. Det var guidningstur varje heltimme.

På bakgården till Wohls Gård fick man njuta av Marthornas munkar och kaffe vid den underbara formträdgården som sträcker sig ända till sjön. Wohls rosarium, dvs. rosengård, grundades i fjol, och representanten för Hongiston Tammisto, som var på plats, berättade att det utlovas mera rosplanteringar i höst.

Det såldes flera hantverkarprodukter i det stora stallet. Det klaraste ljuset genom fönstren föll på Chez Toimari, som erbjöd bruks- och konstkeramik. Toimari har också en butik i Kyrkslätts centrum.

Tuija Ihanta hade hittat en stämningsfull plats för en liten konstutställning. Hennes målningar var i ett massivt spannmålsmagasin. Kvällens höjdpunkt var konserten Kesäisiä säveliä i vagnlidret. På konserten uppträdde Annika Gummerus-Putkinen och Pentti Hildén.

Beredningen av Kyrkslätts kulturstrategi, som blir färdig nästa år, är i full gång, vilket stöttas av projektsekreteraren för kulturtjänsterna Jari Kallios sommarturné i kommunens kulturobjekt. Nu var det dags för Wohls Gård.

http://www.wohlsgard.fi/sv/wohlsgard/hem

https://www.kyrkslatt.fi/kultur-och-museer