Hälsocentralläkare Johanna Rauste vid Veikkola hälsostation vald till Årets allmänläkare 2016

25.11.2016 11:42

Kategori:

Suomen Yleislääkärit GPF ry har beviljat titeln Årets allmänläkare till Johanna Rauste som jobbar vid hälsostationen i Veikkola. Urvalskriterierna var bl.a. fortlöpande utveckling av den egna yrkesskickligheten som läkare och pedagog. "Hon är en human kollega samt en yrkeskunnig och skicklig tänkare med brett verksamhetsområde som regelbundet utvecklar sig själv" står det skrivet i motiveringanra. (http://www.mediuutiset.fi)

Johanna Rauste har i 10 år jobbat vid Veikkola hälsostation som specialistläkare i allmän medicin - den egentliga karriären som läkare har pågått redan i 28 år. Hon uppskattar långa patientrelationer som är givande både för såväl patienten själv som för henne som läkare.

Johanna var fullkomligt överraskad och naturligtvis glad över att bli vald till årets allmänläkare. Hon konstaterar att årlig belöning av allmänläkare är viktigt för att höja profilen för arbetstagare inom primärvården och att man på det här sättet särskilt lyfter fram dessa s.k. knegare inom det vardagliga arbetet.

Primärvården ligger Johanna Rauste nära om hjärtat också i framtiden: "Handledning av unga och patientarbete, det är min grej" sammanfattar hon innehållet i sitt arbete.

Priset delades ut på allmänläkardagarna, som ordnas 24.-25.11.2016 i Marina Congress Center i Helsingfors.

Ytterligare information: viestinta@kirkkonummi.fi