God praxis i klimatarbetet i omlopp

23.11.2021 14:49

Kategori: Klimatarbete och hållbar utveckling Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Företagande

Kyrkslätts och Vichtis kommuner ordnar en avgiftsfri webbinarieserie om klimatarbete i företag. I den andra delen av webbinariet får företagarna ordet när man sätter god praxis i klimatarbetet i omlopp.

På webbinariet berättar pionjären för hållbar turism Annu Huotari om sitt företags ambitiösa åtgärder för att stävja klimatförändringen. Hawkhill erbjuder 100 % kolneutrala inkvarterings- och programtjänster i Noux nationalpark. Piia Kaakkurivaara berättar om städföretags steg mot miljöansvarig företagsverksamhet. H&A Siivouspalvelus verksamhet styrs av minskningen av miljö- och klimatbelastningen. Dessuttom berättar företagaren Vuokko Isokorpi i konsultföretaget Visoko Oy om hur företag kan dra nytta av minskningen av koldioxidavtrycket. Ju hållbarare  företagens verksamhet är, desto lättare är det för företagen att i framtiden få investeringsfinansiering, affärspartner och investerare.

På evenemanget tillkännages dessutom den första vinnaren i tävlingen Klimatjakten. Klimatjakten är en tävling som är riktad till företag i Kyrkslätts och Vichtis områden. I tävlingen kan företagen med sina klimathandlingar få synlighet i kommunernas kommunikationskanaler.

Webbinariet är lämpligt för alla oberoende av företagets storlek eller bransch. Programmet riktar sig i första hand till företag som är verksamma i Kyrkslätt och Vichtis, men även företag i andra kommuner är välkomna att delta. En länk för deltagande skickas till dem som anmält sig på förhand. Mer information och anmälan i Kyrkslätts evenemangskalender.