Glada möten på hundklubben på Masaby bibliotek

24.06.2019 14:23

Kategori: Bibliotek

Hundblubben för skolbarn samlades andra sommarlovsveckan ett par timmar dagligen på biblioteket i Masaby. Klubben ordnades av Masaby bibliotek i samarbete med Kirkkonummen kaverikoirat. Planeringen av klubben inleddes i god tid redan i våras efter en idé av biblioteksfunktionär Nina Serow. Tio klubbmedlemmar fick plats i klubben vars teman var hundar och hobbyer med hundar samt gemensamma aktiviteter.

Klubben inleddes dagligen med ett gemensamt möte och vid varje möte presenterades de hundar som var med. Därefter var det dags för gemensamma aktiviteter som varierade från dag till dag. Under veckan gjorde vi bland annat en promenadtur till hundparken och till skogen, bekantade oss med agility, berättade om utställningar och presenterade hundpälsvård. På programmet stod även läsning för hundar, för det fanns två läshundar med.

Kirkkonummen kaverikoirats trygga och vänliga hundar besökte klubben dagligen under cirka en timme. Dessutom hade biblioteket planerat andra aktiviteter som har med hundar att göra för resten av klubbtiden. Vi tillbringade resten av dagen till exempel med pyssel, färgläggning eller frågesport med hundtema. Sista dagen gjorde klubbmedlemmarna reklamaffischer för hundklubben för nästa år.

Hundarna Skippo, Oko, Pipo, Brella, Jesse, Tessa och Cessan med förare som besökte klubben tackar klubbmedlemmarna för en trevlig vecka och önskar alla en varm och aktiv sommar. Hoppas vi ses nästa sommar!

Bild: Alisa Mourujärvi 8 år deltog i hundklubben.

Alisa Mourujärvi 8 år deltog i hundklubben.