Fysioterapi

Ni kan kontakta fysioterapin då funktionsförmågan störs p.g.a. smärta, sjukdom eller skada.

Verksamheten omfattar bedömning, handledning, uppföljning och gruppverksamhet. Vid lindrigare besvär i stöd- och rörelseorgan kan man reservera tid hos fysioterapeut på eget initiativ eller med remiss för en konsultation. Efter skador och operationer samt vid andra tillfälliga svåra funktionsstörningar ordnas individuell fysioterapi och då förutsätter vi remiss av hälsocentral- eller sjukhusläkare.

Deltagande i fysioterapigrupper rekommenderas i rehabiliteringsskede vid problem i stöd- och rörelseorganen, efter operationer och vid neurologiska sjukdomar. Grupperna samlas 1-2 gånger i veckan och innehåller träning, information och handledning. Fysioterapeuten kartlägger behovet och bedömer individuellt vilken grupp är ett lämpligt alternativ.

Fysioterapi för barn

Ni kan vända Er till fysioterapin om Ni oroar Er för barnets motoriska utveckling, då den är fördröjd eller avvikande. Tid för en konsultation kan reserveras på eget initiativ eller på rekommendation av hälsovårdare, lärare, daghemspersonal eller läkare på hälsocentralen eller i specialsjukvården. Vid behov av längre terapier förutsätter vi samarbete med läkare (remiss). Servicen är avgiftsfri.

Medborgare
Rehabilitering
fysioterapi / fysikalisk behandling

Tidsbeställning

tfn (09) 2968 3330

må-to kl. 8-9 och 13-14


Mottagningar

Hälsostationen i centrum

Tjänstevägen 1

02400 Kyrkslätt


Veikkola hälsostation

Koskisvägen 3

Veikkola


Fysioterapeut för barn

tfn 050 310 7072

anträffbar ti - to