Fullmäktiges ordförande utmanar kommuninvånarna att göra Kyrkslätt till Finlands vänligaste kommun

28.08.2018 17:00

Kategori: Kyrkslättsdagarna

Kyrkslättsdagen till ära framförde fullmäktiges ordförande, riksdagsledamot Anders Adlercreutz en utmaning till alla kommuninvånare i sitt tal på torget.

”Jag har funderat vad vi skulle kunna göra som verkligen skulle ha stort inflytande på allas våra liv men som inte skulle kräva komplicerade politiska processer eller pengar. Detta är mitt eget svar på frågan.”

”Jag ger Kyrkslättsborna en utmaning som kräver lite mod: När du möter vem som helst – precis vem som helst – på parkeringsplatsen, på motionsspåret, i butikens kassakö eller på kanten av fotbollsplanen, visa på något sätt att du har sett honom/henne. Titta honom/henne i ögonen, och om du lyckas samla tillräckligt med mod, säg moj, hej eller goddag.”

Adlercreutz tror starkt att denna sorts attitydförändring kan ha ett stort inflytande på hela kommunens atmosfär.

”Om denna utmaning får medvind tror jag att det goda börjar gå runt. I så fall kan man på goda grunder förvänta sig att vår kommun om ett år är Finlands vänligaste kommun.”

”Jag utmanar till att börja med kommunens hela personal och förtroendevalda inom kommunen. Förändringen börjar från oss själva.”

Utmaningen finns på Adlercreutz’ Facebook-sida och på evenemangssidan Hei Kirkkonummi, som specifikt skapats för den. Adlercreutz uppmanar att dela utmaningen vidare.

Diskussion om utmaningen kan föras i sociala medier med hashtags #heikirkkonummi eller #hejkyrkslätt.

Anders Adlercreutz