Fredagen den 27.8 17–18.30 på TEAMS: Luontoaarteita Kirkkonummella Paavo Riihitammelan silmin

25.08.2021 15:25

Kategori: Kyrkslättsdagarna Boende och miljö Idrott och friluftsliv Kultur Fritid

Under olika årstider bjuder Kyrkslätts natur på fantastiska upplevelser för naturobservatörer. Paavo Riihitammela har fotograferat upplevelser i Kyrkslätts natur under flera års tid.  I hans bilder syns stora och små naturskatter.

Amatörnaturfotograf Paavo Riihitammela är hemma från Kittilä, Lappland. Så här berättar Paavo om sig själv och sin hobby:

”Vi har tre vuxna barn och ett barnbarn i familjen. Kyrkslättsbo sedan 1980. Naturen var viktig för mig redan när jag var barn, för mitt födelsehem ligger i utkanten av en tät skog, och genom min hemby rinner en å med klart vatten.  Min dröm om naturfotografering förverkligades år 2013, jag skaffade min första digitala systemkamera. Mina bildobjekt är bl.a.: fåglar, fjärilar, landskap, iskonst i naturen och allt som anknyter till naturen.

Jag blev överraskad av Kyrkslätts mångsidiga natur och artrikedom när jag märkte hur mycket det finns att fotografera. Jag får bäst avslappning när jag får röra mig ute åt olika håll i området. Samtidigt fotograferar jag olika saker i naturen. Jag söker ingenting särskilt, och ofta är det så att det som är värt att fotograferas av sig självt kommer fram för att fotograferas.

Naturen är ett av de värden som vi får så mycket av. Jag är överraskad över hur mycket varierande fina saker i naturen man kan se nästan genom sin hemvists fönster. Under dessa årtionden har jag lärt mig att uppskatta Kyrkslätt och dess fantastiska friluftsterränger, små sjöar och träsk. De värden som vi får se och uppleva i naturen, att bevara dem för de kommande generationerna – det är en mycket viktig och ansvarsfull uppgift. Hur stor rikedom är det om det nära bostadsområdena finns natur dit man lätt kan ta sig, sitta exempelvis på en furustam och lyssna på och njuta av bäckens sorl.”

Fredagen den 27.8 17–18.30 på TEAMS

"Luontoaarteita Kirkkonummella Paavo Riihitammelan silmin" (endast på finska)

Arrangörer: Kyrkslätts kommun, kulturtjänsterna

Anmäl dig antti.airaksinen@kirkkonummi.fi, så får du en inbjudan till distansevenemanget.

Paavo Riihitammela och nio svanar