Framljus till cyklar delas ut i Kyrkslätt 16.11 under #Cykelvinter-veckan

15.11.2021 12:30

Kategori: Boende och miljö Idrott och friluftsliv Fritid

Kampanjen #Pyöräilytalvi #Cykelvinter ordnas 15–19.11.2021. Kampanjen påminner om att cykling på vintern inte är något så speciellt eller krävande och betonar vintercyklingens enkelhet. Särskilt i Södra Finland är vintrarna ibland ganska snöfattiga, så cykeln är ett utmärkt fortskaffningsmedel också under vintern. Också i snöförhållanden går det bra att cykla med rätt utrusning.

#Cykelvinter-kampanjen till ära delar Länsi-Uudenmaan polkijat ut framljus till cyklar och information om vintercykling tisdag 16.11 kl. 7.00–8.30 på morgonen vid Kyrkslätts resecenter. Vi fortsätter att trampa året om!

Tips för vintercykling:

  • Lägre lufttryck i däcken förbättrar väggreppet en aning, men man kan också förbättra cykelns grepp genom att till vintern välja cykeldäck med kraftigare mönster, bredare däck, eller t.o.m. dubbdäck. Särskilt dubbdäck medför säkerhet i cyklandet.

  •  I vinterförhållanden är det viktigt att komma ihåg en lugn och förutseende körstil och följa med väglaget.

  • Det är bra att komma ihåg att olja cykeln regelbundet.

  • Vid vintercykling framhävs cykelns skick och användning av ändamålsenliga lampor och reflexer då det är skymning eller mörkt. Kom ihåg att använda reflex eller reflexväst.

Mer information on kampanjen #Cykelvinter #Pyöräilytalvi: https://pyorailytalvi.fi/ (sidan är på finska)

vintercyklingsreklam