Filmer på nätet för bibliotekets kunder

09.12.2019 09:25

Kategori: Bibliotek

Kyrkslätts biblioteks kunder har nu till sitt förfogande två filmtjänster på nätet. På Kirjastokino och Viddla kan du se filmer på din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du loggar in på tjänsterna med bibliotekskortets nummer och PIN-koden. Du får PIN-koden på biblioteket genom att visa upp ditt bibliotekskort. PIN-koden ges inte ut per e-post eller per telefon.

Båda tjänsterna har ett mångsidigt urval filmer, allt från klassiker till nyare filmer. Tjänsten innehåller också barn- och dokumentärfilmer. Du behöver inte bekymra dig för åldersgränserna, tjänsterna känner till kundens ålder och kunden kan endast spela upp sådant material som är tillåtet.

Du kan använda Kirjastokino på adressen kirjastokino.fi. Kirjastokino fungerar på samma sätt som streamingtjänster, och du kan titta på filmer hur mycket du vill.

Viddla finns på adressen viddla.fi, och den fungerar enligt utlåningsprincipen. Varje kund kan låna tre filmer per månad, och lånetiden för en film är 48 timmar. Om du börjar titta på en film räknas det som en gång. Du kan dock ta en paus i filmen och du kan spola den framåt och bakåt. Om du vill kan du fler gånger titta på filmen.

Filmer på nätet för bibliotekets kunder