Femton aktörer inom småbarnspedagogiken i Kyrkslätt har beviljats Grön Flagg-certifikat

21.05.2021 13:55

Kategori: Småbarnspedagogik Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Barn

Föreningen för miljöfostran FEE Suomi har beviljat så många som femton aktörer inom småbarnspedagogiken i Kyrkslätt Grön Flagg-certifikat.

Invånarparken Fyyri, Invånarparken Släntgården, Invånarparken Veikkosvinden, Kantvikin päiväkoti, Kartanonrannan päiväkoti, Kolsarin päiväkoti, Koskentorin päiväkoti, Masalan päiväkoti, Neidonkallion päiväkoti, Nissnikun päiväkoti, Ravalsin päiväkoti, Vuorenmäen päiväkoti, Jokirinteen päiväkoti, Hommas daghem och Prästgårdsbackens daghem fick sitt första Grön Flagg-certifikat i Kyrkslätt. Allt som allt fick 30 aktörer sitt helt första Grön Flagg-certifikat i vår.

Dessutom har kommittén för Grön Flagg valt årets Grön Flagg-deltagare. Enligt kommittén fanns det många bra kandidater och röstningen var hård. I Kyrkslätt gick priset för utomordentligt miljöpedagogiskt arbete till våra invånarparker Släntgården, Fyyri och Veikkosvinden. Sammanlagt sex aktörer prisbelönades.

Arbetet med hållbar utveckling och miljöfostran fortsätter i Kyrkslätt också på familjedagvårdens sida som har börjat i Grön Flagg-programmet som nationell pilot.

– Vi får starkt stöd från programmet Grön Flagg för fostran i hållbar utveckling inom småbarnspedagogiken. Barnen växer tack vare detta till aktiv aktörskap och ansvarsfullhet, berättar direktören för småbarnsfostran Anu Vesiluoma.

Inom småbarnspedagogiken i Kyrkslätt skapar man en stark grund för ekosocial bildning och stöder barnens uppväxt till en hållbarare livsstil. Med hjälp av miljöpedagogiken stärker man barnens förhållande till naturen och lär sig att förstå inverkan av de egna gärningarna och valen på naturen och den omgivande världen, tillägger Vesiluoma.

Idag är det dags att glädjas över resultatet av det långsiktiga arbetet! Också det belönade arbetet med miljöfostran i våra invånarparker är ett tecken på exemplariskt pionjärskap, gläder sig Vesiluoma.

Varma gratulationer till alla daghem och invånarparker för den underbara prestationen!

 

Läs hela FEE Suomis nyhet här.

Närbild på Grön Flagg flaggan