Evenemang i bibliotekshuset Fyyri på öppningsdagen

30.09.2020 12:36

Kategori: Bibliotek Fyyri Musikinstitutet Barn

Kyrkslätts bibliotekshus Fyyri öppnas fredag 9.10 kl. 9 med en öppningsfanfar. Blåsare vid Kyrkslätts musikinstitut framför Kyrkslättsfanfaren som har komponerats av Hanna Nikamaa, lärare i valthorn och musikens grunder vid musikinstitutet.

På öppningsdagen utlovas det småskaligt program i bibliotekshuset Fyyri. Kl. 9–12 berättar lärare Riikka-Tiina Rahikainen i musiklekskolans klassrum om kommande musiklekisar. I evenemangssalen blir det höstkonsert kl. 17 med Duo Kallbådan. Duon består av pianisterna Verna Niskakangas och Pekko Aakko. Öppningsdagens musikprogram når sin kulmen med en kammarmusikkonsert i evenemangssalen med start kl. 18. Elever vid musikinstitutet uppträder och konferencier är Titta Kalaja.

Invånarparken firar öppningsdagen i havsstämningar. Med hjälp av en karta kan familjerna i egen takt bekanta sig med konstverkstaden, sagorummet, verkstadsköket och medialekrummet.

Bibliotekspersonalen presenterar på öppningsdagen utrymmen och verksamheter i bibliotekshuset Fyyri. I det nya vardagsrummet för kommuninvånarna verkar flera aktörer under samma tak: huvudbiblioteket, invånarparken, ungdomslokalen, musiklekskolan och caféet.

Kom till Fyyri bara om du är frisk och iakttar säkerhetsavstånden och god handhygien. Vi rekommenderar att du använder munskydd. Vi fotograferar på öppningsdagen.

Välkommen att förundra, fråga och bli förtjust!

Bibliotekshuset Fyyri