Det händer i Kyrkslätt under cykelveckan!

29.04.2019 13:30

Kategori: Boende och miljö Idrott och friluftsliv Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Fritid

""""

Den nationella cykelveckan firas 4.-12.5.2019 i form av olika cykelevenemang. Också i Kyrkslätt ordnas det olika intressanta evenemang under veckan!

Söndagen 5.5. Familjecyklingsdagens lekplatsrunda kl. 10–13

Evenemanget är öppet för barn i alla åldrar i sällskap av vuxen. På programmet står cykelbesiktning och reparation, cykelövningar och repetition av trafikregler. Tiden räcker säkert också till lek! Ta med egen cykel och hjälm! Det är också bra att ha med ett litet mellanmål och något att dricka ifall man blir trött. Evenemanget startar från Villa Hagas lekpark kl. 10.00 på Tjänstevägen 7 intill kommunhuset. Ledarna pratar finska.

Tisdagen 7.5. Med cykel till jobbet-dagen

Vi cyklar till jobbet! Utmana även dina jobbkompisar!

Under Med cykel till jobbet-dagen bjuds det vid Kyrkslätts station på ett lätt morgonmål till cyklister på väg till sina arbeten. Morgonmålet räcker till de 150 första på plats. Kom via stationen på vägen till jobbet eller cykla till stationen och avnjut morgonmålet i tåget eller bussen.

Torsdagen 9.5 Testning av elcyklar och de nyaste cykelmodellerna i Munkkulla kl. 16–19

I Munkkulla på Kesseli-sportaffärs gård erbjuds möjlighet att prova elcyklar och de nyaste cykelmodellerna.

Kommundirektören utmanar alla att cykla!

Kyrkslätts kommundirektör Tarmo Aarnio utmanar alla kommuninvånare att delta i den nationella cykelveckans evenemang i Kyrkslätt. Se videon (på finska).

You must approve to our use of cookies to view this content.

Cykelveckan