Deltag i läsecirklarna i Masaby bibliotek

11.01.2018 09:23

Kategori: Bibliotek

Att läsa är en förträfflig hobby och kan man dela den med andra intresserade, är det ännu trevligare. I läsecirklarna utbyter vi tankar och tolkningar om texten samt för givande diskussioner, som gör att du får ut mera av läsandet. I Masaby bibliotek ordnas under våren två olika läsecirklar. Har du lust kan du delta i båda läsecirklarna och något tvång att varje gång finnas på plats finns inte.

Läsecirkeln i Masaby bibliotek samlas första gången tisdag 16.1 kl. 18 i bibliotekets andra våning och då behandlas romanen Middaq-kuja av Naguib Mahfouz. Vårens övriga läsecirklar och böckerna som läses är Wole Soyinkas Aké lapsuusvuodet tisdag 13.2, Gao Xingjians Sielun vuori tisdag 13.3, Lumen maa av Yasunari Kawabata tisdag 10.4 och tisdag 15.5 Tsernobylista nousee rukous eller Sodalla ei ole naisen kasvoja av Svetlana Aliksijevits.

I den andra läsecirkeln behandlas rysk litteratur och böckerna kan läsas på finska, svenska eller ryska. Diskussionen om böckerna kan att föras både på finska och ryska. Den ryska litteraturcirkeln startar vårsäsongen måndag 29.1 kl. 18 med romanen Vajoaminen av Lidia Tsukovskaja. Den 5 mars behandlas Viktor Pelevins Oman Ra och den 9 april diskuteras verket Tulta ja pölyä av Tatjana Tolstaja. I maj samlas litteraturcirkeln två gånger. 7.5 är Ljudmila Petrusevskajas Klarissan tarina i turen och 28.5 behandlas Ivan Denisovitsin päivä av Aleksander Solzenitsyn.

Du behöver inte anmäla dig på förhand till läsecirklarna och böckerna kan du fråga efter på biblioteket. Tilläggsuppgifter om läsecirklarna får du i Masaby bibbliotek.

Deltag i läsecirklarna i Masaby bibliotek