De bästa idrottarna 2020 och mottagaren av Olli Mäki-vandringspriset har utsetts

22.01.2021 14:31

Kategori: Ungdoms- och idrottstjänster Fritid

Mottagare av idrottsstipendier och uppvaktningar år 2020 samt mottagaren av Olli Mäki-vandringspriset har utsetts. Till mottagare av Olli Mäki -vandringspokalen utsågs Kalle Uotinen för långvarigt arbete för motion och idrott i Kyrkslätt.

Kalle Uotinen har verkat i Kirkkonummen Urheilijat ry bl.a. som medlem i styrelsen åren 1997–1999 och som föreningens ordförande åren 2000–2014. Kalle Uotinen har lotsat Kirkkonummen Urheilijat ry engagerat, målmedvetet och tålmodigt under sitt ordförandeskap. Utöver förtroendeuppdragen har Kalle fungerat som tränare och domare inom brottningen, som bakgrundsaktör och talkoarbetare åtminstone sedan år 1995. Kalle har blivit bekant från brottningssalen för många familjer och barn i Kyrkslätt. Kalle Uotinen beskrivs som en traditionsrik föreningsaktiv med talkoanda som förbundit sig till långsiktigt frivilligarbete för motion och idrott.

Bildnings- och fritidsnämnden gratulerar alla som tilldelats priser och utmärkelser. På grund av coronapandemin ordnas ingen prisutdelning i år. De beviljade priserna tillställs skilt de belönade.

Premierade

OLLI MÄKI -VANDRINGSPRISET: Kalle Uotinen

ÅRETS IDROTTSFLICKA: Emilia Karell

dessutom uppmärksammades: Fanni Grönlund

ÅRETS IDROTTSPOJKE: Tatu Aaltonen

dessutom uppmärksammades: Kalle Hirvi, Emil Iso-Markku och Max Parkkonen

ÅRETS IDROTTSKVINNA: Aino Aura

ÅRETS IDROTTSMAN: Veeti Kanerva

ÅRETS LAG: Lynx ry:s ungdomslag (Veera Turakainen, Anton Packalen, Rasmus Koponen, Saana Viskari, Florian Fritzen, Salla Isoherranen, Tatu Aaltonen)

ÅRETS TRÄNARE: Viveca Lindgren

ÅRETS VUXENIDROTTARE: Heli Herlevi-Malila

dessutom uppmärksammades Jukka Malila

ÅRETS MOTIONÄR: Jussi Pirhonen

Olli Mäki pokalen