Coronaepidemin är i spridningsfasen i huvudstadsregionen – i Kyrkslätt förbjuds offentliga tillställningar för fler än 20 personer

20.11.2020 14:58

Kategori: Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Coronasituationen Vård- och omsorgsväsendet

Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för coronaviruset har 19.11.2020 konstaterat att coronaepidemin är i spridningsfasen i städerna Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. I resten av Nyland, inklusive Kyrkslätt, anses epidemin fortfarande vara i accelerationsfasen. Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för coronaviruset har idag 20.11.2020 gett nya rekommendationer och begränsningar för Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla för att förhindra spridningen av epidemin.

Regionförvaltningsverket förbjuder offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 20 personer i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt under tiden 23.11–13.12.2020. Bestämmelsen gäller också Kyrkslätt.

Dessutom rekommenderar Kyrkslätt att man tills vidare begränsar antalet deltagare i privata tillställningar inomhus till 10 personer. Till gymnasierna och yrkesläroanstalten i Kyrkslätt kommer många studerande också från kommunerna i huvudstadsregionen som befinner sig i spridningsfasen. Man utökar tills vidare alterneringen i andra stadiets distansundervisning.

På senaste tiden har man på olika håll i huvudstadsregionen kunnat bli smittad i helt vardagliga situationer, på arbetsplatsen, i hobbyer, vid privattillställningar, på restauranger och också inom familjen. Kyrkslätts kommun rekommenderar därför att man beaktar coronavirussituationen i huvudstadsregionens städer och undviker att i onödan röra sig på områden där epidemin är i spridningsfasen.

 Fem trumfar för att bekämpa coronaviruset, kom ihåg följande:

1) om du får symtom, boka tid för coronatest (Coronaguiden) och stanna annars hemma

2) håll ett säkerhetsavstånd på 1–2 meter

3) tvätta händerna, hosta i armvecket

4) använd ansiktsmask när du inte kan hålla avstånd

5) ladda ner Coronablinkern – anvisningar för att ladda ner och använda appen Coronablinkern

                                                                                                                                             

Genom att följa begränsningarna och rekommendationerna kan vi tillsammans hindra spridningen av epidemin, skydda riskgrupperna från sjukdomen och eventuellt undvika en övergång till striktare begränsningsåtgärder.

 Vi följer hela tiden med situationen och informerar nästa gång om eventuella rekommendationer eller begränsningar tisdag 24.11. 

Fyr logo