©-DAY: författare Monika Fagerholm och översättare Laura Jänisniemi på virtuellt besök i biblioteket

31.03.2021 08:35

Kategori: Bibliotek

Författare Monika Fagerholm och översättare Laura Jänisniemi besöker Kyrkslätts bibliotek virtuellt måndag 19.4 kl. 18. Du kan delta i evenemanget från soffan där hemma, stugan eller varifrån som helst - bara du anmäler dig i förväg via evenemangskalendern på bibliotekets webbplats på adressen kirkkonummi.verkkokirjasto.fi. Evenemanget är finskspråkigt.

Monika Fagerholm hör till Finlands mest kända författare internationellt sett, och hon har fått många pris och prisnomineringar för sina verk. Laura Jänisniemi översätter verk från svenska och engelska till finska. Hon har översatt över hundra verk, bland annat Fagerholms belönade roman Vem dödade bambi?.

Evenemanget, som ordnas i samarbete med Sanasto och Läscentrum, lyfter fram skaparna bakom böckerna. Deras arbete tröstar, gläder och skapar välbefinnande. Genom att läsa kan vi resa till platser som vi inte annars kunde besöka. Översättaren öppnar dörren till litteratur på språk vi inte förstår. Men vad behövs för att en bok eller en översättning ska uppstå och för att man ska bli en skapare? Vad möjliggör skapande av litteratur och översättning i Finland, och hur anknyter upphovsrätterna till det?

De 60 första ryms med på det virtuella besöket, och det genomförs med programmet Go To Meeting. En länk skickas till dem som anmält sig per e-post före besöket. Man behöver inte ladda ner något skilt program, utan det räcker att klicka på deltagarlänken.

Välkommen att kika in i bokskaparnas värld!

©-DAY: författare Monika Fagerholm och översättare Laura Jänisniemi på virtuellt besök i biblioteket