Bytet av resekort har börjat - byt ditt resekort till ett HRT-kort eller ladda ner HSL-appen

29.10.2018 12:56

Kategori: Boende och miljö

Personer som använder resekort måste byta ut sitt resekort mot ett nytt HRT-kort eller börja använda HSL-appen. Med HSL-appen köper man sin biljett med mobilen.  Kortet kan bytas ut gratis på alla återförsäljningsställen där man kan ladda och köpa resekort.

Du kan också köpa biljett med mobilen

Om det känns naturligt att köpa biljett med mobilen kan du börja använda HSL-appen i stället för resekortet. Med appen kan man för tillfället köpa periodbiljetter för vuxna och engångs- och dygnsbiljetter för barn. Periodbiljetter för studerande kommer att läggas till i appen vid årsskiftet. HSL-appen kan laddas i appbutiken. Uppgifterna på resekortet kan inte överföras till HSL-appen.

En ny zonmodell för prissättning våren 2019

De gamla korten slutar fungera då prissättningen på HRT-området övergår till ny zonmodell. Avsikten är att den nya zonmodellen införs våren 2019. Till dess kan man byta ut kortet gratis på alla försäljningsställen. Därefter måste man gå till ett HRT-serviceställe för att byta ut kortet, och bytet kostar sex euro. Under övergångsperioden fungerar resekorten och HRT-korten parallellt.

I Kyrkslätt kan man byta ut kort på följande ställen

  • K-Citymarket
  • R-kioski
  • Prisma
  • R-kioski, Kyrkslätts järnvägsstation
  • K-Market Masala
  • R-kioski Veikkola

Kortet måste bytas ut mot ett nytt före zonreformen, för de gamla korten fungerar inte efter att de nya zonerna har införts.

Ytterligare information HSL

hsl matkakortti