Borgmästarens delegation från Shibuya i Tokio besöker Kyrkslätt 11.12.2017

11.12.2017 11:52

Kategori: Utbildning Info, kundtjänst, beslutsfattande och förvaltning Barn Vård- och omsorgsväsendet

Shibuya är ett område i Japans huvudstad Tokyo. Shibuyas borgmästare Ken Hasabe med en delegation besöker Kyrkslätts kommun måndag 11.12.2017. De togs emot av kommundirektör Tarmo Aarnio och utbildningsdirektör Leila Kurki. Gästerna har önskat få bekanta sig med undervisningsfrågor och olika stödåtgärder för barnfamiljer.

 

Under förmiddagens besök i kommunhuset presenteras dagvårdsfrågorna av direktören för småbarnsfostran Anu Vesiluoma, ledande avdelningsskötare Anna-Lotta Aaltonen från rådgivningstjänsterna och utbildningsdirektör Leila Kurki. På eftermiddagen bekantar sig gruppen med Veikkolan koulu och rådgivningen i Veikkola.

 

Shibuya har samarbetat med Veikkolan koulu i Kyrkslätt redan i 6 år. Varje år har en grupp japanska elever i åk 5-6 och 8-9 besökt Kyrkslätt i augusti tillsammans med lärare och stadens utbildningsmyndigheter för att bekanta sig med undervisningen och kommunen i fyra dagars tid. Eleverna deltar i undervisningen i Veikkolan koulu, åker på utfärd till Noux nationalpark och berättar om sitt land och sin kultur. Till traditionerna hör också en gemensam fest där eleverna från båda länder uppträder för varandra. Under det senaste besöket inkvarterades de japanska högstadieeleverna hos familjer i Veikkola.

 Ytterligare information: Direktör för utbildning Leila Kurki, leila.kurki@kyrkslätt.fi

Tokion Shibuyan pormestarin delegaation vierailu Kirkkonummella 11.12.2017