Biblioteket uppmuntrar dig att läsa också på sommaren

01.07.2019 09:48

Kategori: Bibliotek

Kyrkslätts bibliotek betjänar hela sommaren och erbjuder inspiration för val av sommarböcker. På huvudbiblioteket och på biblioteket i Veikkola kan du låna Take away-kassar som innehåller överraskande sommarläsning. I kassen finns tre eller fyra böcker och ett tips om vad det kan finnas i kassen, t.ex. ”Fascinerande urval av inhemska deckare” eller ”Böcker för havs- och skärgårdsvänner”.

Under sommaren pågår också en läsutmaning. Läsutmaningen har 30 olika punkter som inspirerar till läsning, och av dem kan deltagarna kryssa för tio läsupplevelser som de anser är lämpliga. I den lekfulla utmaningen får du prova på hur det känns att läsa en bok t.ex. under ett träd, en regnig dag eller iklädd baddräkt. Om du vill kan du returnera utmaningen till biblioteket senast 12.8, då deltar du i en utlottning med små överraskningspriser.

Sommaren medför vissa ändringar i bibliotekets öppet- och lånetider. Biblioteket har till och med 11.8 sommarlånetider, vilket innebär att böcker samt Blu-ray- och DVD-skivor har sex veckors lånetid. Undantaget är nyheter som anskaffats i år. De har normala lånetider, dvs. 4 veckor för böcker och 2 veckor för Blu-ray- och DVD-skivor.

Huvudbiblioteket och barn- och ungdomsavdelningen Mesta har sommaröppettider till och med 4.8. Huvudbiblioteket är öppet måndag till torsdag kl. 9–18 och fredagar kl. 9–15. På lördagar är huvudbiblioteket öppet som vanligt kl. 9–15. Mesta är öppet måndag till torsdag kl. 11–18 och fredagar kl. 9–15. Sommarlördagarna är Mesta stängt. Bokbussen kör inte på sommaren, utan kör igen från och med 12.8.

Närbiblioteken i Masaby och Veikkola är stängda på lördagar till och med slutet av augusti, men betjänar vardagar enligt normala öppettider. Du kan besöka Masaby bibliotek på egen hand hela sommaren. Det meröppna bibliotekets öppettider är alltid desamma oberoende om det är helg eller inte: det meröppna biblioteket är öppet söndag till torsdag kl. 7–21 och fredagar och lördagar kl. 7–18.

Solig boksommar!

Take away-kassar som innehåller överraskande sommarläsning.