Biblioteken i Masaby och Veikkola är öppna

11.08.2020 10:39

Kategori: Bibliotek

Kyrkslätts närbibliotek i Masaby och Veikkola betjänar normalt och ännu i augusti får du en förlängd sommarlånetid på sex veckor för lånat material. Sommarlånetiden gäller allt annat material utom böcker och filmer som skaffats i år. Närbiblioteken beställer också fjärrlån för den som behöver.

Närbiblioteken håller i augusti öppet på vardagar. Biblioteket i Masaby är öppet måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 15–20 samt onsdagar och fredagar kl. 10–15. Du kan uträtta ärenden på biblioteket i Veikkola måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 14–19 samt onsdagar och fredagar kl. 10–15. Från och med början av september betjänar närbiblioteken också på lördagar kl. 10–15.

I Masaby kan du använda det meröppna biblioteket då när personalen inte är på plats. Under meröppettiderna kommer du in i biblioteket med bibliotekskort och PIN-kod. Under meröppettiderna kan du till exempel låna och returnera material, avhämta din reservering, använda kunddatorerna och läsa tidningar. Biblioteket har trådlöst nät.

Det meröppna biblioteket i Masaby betjänar från söndag till torsdag kl. 7–21 och fredag till lördag kl. 7–18. Du får användarrättigheter till det meröppna biblioteket då du besöker biblioteket och godkänner användningsreglerna för det meröppna biblioteket skriftligen. För närvarande lyckas det på biblioteken i Masaby och Veikkola. En under 15-åring behöver vårdnadshavarens samtycke till användning av det meröppna biblioteket.

Kyrkslätts huvudbibliotek och Mesta håller stängt tills vidare och bokbussen kör inte, eftersom biblioteken flyttar till Kyrkslätts nya bibliotekshus Fyyri. Förutom huvudbiblioteket kommer Fyyri att inrymma en ungdomslokal, invånarpark, musiklekis, café och flera mångsidiga rum i olika storlek som alla kommuninvånare kan använda. Fyyri öppnas när alla aktörer i huset har flyttat in och byggnaden har inretts. Vi informerar senare om öppningstidpunkten.

Foto: Nina Serow

Biblioteken i Masaby och Veikkola är öppna