Barnens sommarpass uppmuntrar barn och unga att läsa och röra på sig

17.05.2021 12:00

Kategori: Bibliotek Ungdoms- och idrottstjänster

Kyrkslätts bibliotek och ungdoms- och idrottstjänsterna har skapat en sommarpasskampanj för barn där man samlar poäng då man läser och rör på sig. Kampanjen pågår i juni, juli och augusti. Den riktar sig till barn i årskurserna 1-6, men också barn under skolålder och ungdomar kan delta.

Sommarpasset kan avhämtas från biblioteket, bokbussen eller hobbybilen och kan också skrivas ut från bibliotekets webbplats. Eleverna i årskurserna 1–3 får sina pass utdelade via skolorna. På sommarpassets pärm finns Fyyris barnavdelnings maskot Lokkis som har designats av Linda Bondestam.

Man får ett poäng i sommarpasset när man har läst eller rört på sig i 15 minuter. För en halv timme får man två poäng och så vidare. Man kan samla läspoäng till exempel genom att läsa utomhus, medan till exempel gårdslekar, cykling och simning samlar motionspoäng.

I sommarpasset finns en tabell för sammanräkning av poängen. Deltagare som i slutet av sommaren har samlat ihop minst 60 poäng kan returnera sitt ifyllda pass till biblioteket eller bokbussen senast 11.9 och delta i utlottningen av bio- och simbiljetter.

Läs och rör på dig med Lokkis!

Sommarpass