Avgiftsfri utfärdsdag i Meiko 1.9. bjuder till motion

28.08.2019 15:31

Kategori: Fritid Ungdoms- och idrottstjänster

Hur låter djurbingo i naturen med temat sinnen och observation? Eller historiens vingslag i praktfulla landskap? Söndagen den 1.9.2019 kallar Meiko naturskyddsområde (Korsolamsvägen, Kyrkslätt) barn och vuxna att bekanta sig med områdets mångsidiga natur under ledning av guider.

På den till barnfamiljer riktade, med röda märken utmärkta (3,2 km) Storlommens rutt bekantar barnen sig med naturen genom olika kontrolluppgifter under ledning av miljöpedagog Virpi Jussila. Rundan startar från parkeringsplatsen kl. 10.15. Varje familj får gå rundan i egen takt, och man kan också starta enligt egen tidtabell. Ungdoms- och idrottstjänsternas idrottsinstruktör för specialgrupper Bea Söderholm är också på plats som stöd för familjer med specialbarn.

Under guidning av Porkkalan polkus Tuomo Stålnacke kan du bekanta dig med Meikorutten (8,3 km) som märkts ut med gula märken. Under rutten kan du njuta av naturens mångfald och underbara landskap, och kanske lyssna till historiens vingslag. Rundan startar från parkeringsplatsen kl. 10.15.

Efter naturrundan bjuder vi på heta drycker och pinnbröd på lägereldsplatsen vid Meiko till kl. 13.00. Kirkkonummen Metsänkävijät, under ledning av Onni Virtanen, tar hand om lägerelden. Vi har också beaktat specialdieter (laktosfri, mjölkfri, glutenfri) Det som serveras är begränsat, så man kan också ta med sig egen matsäck eller korv att grilla. För att spara på naturen önskar vi att deltagarna har med sig en egen mugg för heta drycker. Kläder enligt väder, drickflaska och bra skor behövs också. Ni tar väl i beaktande att parkeringsområdet är begränsat på området. Barnvagnar/sittvagnar är inte lämpliga i terrängen.

Utfärdsdagen genomförs i samarbete med:

miljöpedagog Virpi Jussila, Kirkkonummen Metsänkävijät ry, Porkkalan Polku ry och Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster

 

meiko