Ändringar i bibliotekets restriktioner fr.o.m. 1.6

27.05.2021 13:45

Kategori: Bibliotek

Kyrkslätts bibliotek betjänar dig begränsat fram till 30.6. Antalet kunder i biblioteken kan vid behov begränsas så att alla har möjlighet att undvika närkontakt. Alla biblioteksbesökare skall hålla ett säkerhetsavstånd på två meter till varandra och vi rekommenderar att alla använder munskydd, om det inte finns hälsomässiga hinder för det.

I biblioteken kan du själv välja läsbart från hyllorna och i tidningssalen kan du läsa dagens tidningar. Du kan också använda datorer för ärenden som går snabbt att sköta, du kan printa, kopiera och skanna. Vid lånedisken kan du betala avgifter och sköta andra biblioteksärenden. Annan apparatur såsom 3D-skrivare, vinylskärare, lamineringsapparat och spelkonsoler är inte i bruk. Vi rekommenderar att du fortfarande reserverar material på förhand och att du använder våra självbetjäningsautomater.

Kyrkslätts biblioteks mötes- och evenemangsutrymmen öppnas begränsat fr.o.m. 1.6. I huvudbibliotekets grupprum får det samtidigt vistas en person. Av de större mötesrummen i huvudbiblioteket tas Linlo och Hormus i bruk. I Linlo får det samtidigt vara högst tre personer och i Hormus är maximiantalet personer fyra. Grupp- och mötesrummen på tredje våningen är inte i bruk och inte heller den tysta läsesalen, studion och musikrummet på andra våningen. Mötesrummet i Masaby bibliotek kan reseveras för högst fyra personer. I huvudbibliotekets Mörnesal samt i Veikkola biblioteks Rotkosal är det möjligt att ordna evenemang i vilka det deltar högst tio personer. Ordandet av sammankomster förutsätter att man iakttar undervisnings- och kulturministeriets och Institutet för hälsa och välfärds direktiv från 20.9.2020

Vi tar tillsvidare inte emot grupper, såsom skolklasser eller guidar grupper i bibliotekshuset Fyyri.

Fjärrlåneservicen i huvudbiblioteket och i närbiblioteken fungerar normalt. Huvudbibliotekets mediaavdelning ger vid behov digihandledning på distans, personlig handledning ges inte. Ta kontakt per telefon 040 1269872 eller via e-posten mediakirjasto@kirkkonummi.fi. Mediaavdelningen ger också handledning i hur du använder bibliotekets e-tjänster.

Närbiblioteken har normala öppettider. Dessutom kan du besöka Masaby bibliotek under meröppettiden, sön-tors kl. 7-21 och fre-lör kl. 7-18. Kunder som registrerat sig som användare av det meröppna biblioteket kommer in under meröppettiden med bibliotekskortet och sin PIN-kod.

Bokbussen kör sina normala rutter ända tills den tar sommarpaus. Kunderna kan inte komma in i bokbussen, utan chauffören överlämnar de reserverade böckerna utanför bokbussen.

I bibliotekshuset Fyyri är endast huvudingången mot torget i bruk fram till 8.6. Mörnesalen fungerar som förhandsröstningsställe och den norra ingången används endast av dem som kommer för att rösta. När förhandsröstningen är över tas också norra ingången i bruk för bibliotekshusets kunder.

Sommarens öppettider hittar du här.

Vi hoppas du inte tillbringar mer tid i biblioteket än nödvändigt.

Restriktionerna är i kraft 1-30.6.

Ändringar i bibliotekets restriktioner fr.o.m. 1.6